Festa Major — Ajuntament d'Esparreguera

Ara tot és més planificat però al 1983…

Per xavier mas

Ara tot és més planificat però al 1983, tot just al segon mandat democràtic municipal, no era així i el sotasignat flamant nou regidor de Cultura i Festes li va caure el mort d’organitzar la seva primera Festa Major tot just acabat d’aprovar el cartipàs municipal i en menys d’un mes, programar les activitats festives.

Per sort, venia de ser el coordinador d’activitats de La Passió. Érem una bona colla de gent provinent del món de la cultura que va ajudar a organitzar la Festa Major d’aquell any i teníem contactes.

Per al pregó, el correfocs del dissabte -el primer d’Esparreguera-  i la cercavila del diumenge vàrem contactar amb un grup que, tot i ser molt jove, ja estava especialitzat en accions de teatre i animació al carrer. Encara que artísticament aquest grup no presentava grans diferències amb d’altres grups, ja tenia un llenguatge propi i perfectament diferenciat. Era La Fura dels Baus.

 

Tot el que ha estat La Fura dels Baus no es pot entendre sense el context en què va sorgir. La Fura va fer les primeres passes al carrer, on buscaven espais insòlits per a les seves creacions i nosaltres vàrem tenir la sort de gaudir-ne.

Comentaris

 • Jordi Gobern i Simó
  2020-07-09
  de gener de

  Aquell any la música del Ball de Dimonis, a la Cercavila, la varen tocar els membres de la Fura dels Baus.

  respon
 • Ferran Mac i Castells
  2020-07-13
  de gener de

  Em podríeu dir quin dia va deixar d’ésser festa el dimarts..? Gràcies

  respon

Publica un comentari

Check out our
i

Apparently we had reached a great height in the atmosphere, for the sky was a dead black, and the stars had ceased to twinkle.