Festa Major — Ajuntament d'Esparreguera

El campió de la Festa

Per anToni bolaño

A finals del segle XX, es va crear un grup,  quasi secret, de joves esparreguerins,  van crear la competició  CAMPIÓ de la FESTA MAJOR,  el premi no era altre que el propi reconeixement dels seus membres en vers la persona que aconseguiria participar en més actes i durant més temps durant  el cap de setmana fort de la Festa Major. El guanyador de la primera edició va fer un resultat de 45 hores actiu, més 3 h. de migdiada. La seva graella va consistir en ; dissabte matí participació en les tronades d’inici de F.M. seguit d’un esmorzar, per la tarda enllestir els últims detalls del correfocs de la nit, seguit de seguiment de la trobada gegantera, sopar, participació en el correfocs, assistència als concerts de dissabte nit per tots les places fins a veure sortir el sol. Diumenge matí assistència a les Matines Castelleres, seguit d’un bon esmorzar, a continuació un segon esmorzar, participació en la cercavila de Lluïment, participació en la diada Castellera, vermut i degustació dels tradicionals canalons de la MAMA, migdiada, participació en la cronoescalada ciclista des de la colònia Sedó, un  cop recuperat, un bon berenar-sopar i assistència al concert jove de Rock i remullada final clandestina a la piscina municipal d’estiu.

Com podreu observar el format de Festa Major era lleugerament diferent al que es coneix fins ara, ja que com a bona festa viva i popular s’ha anat modificant i adaptant a cada temps i realitat i no tots els actes eren oficials, ja que sovint la gent es crea el seu propi programa de Festa Major.

Avui dia encara es realitza, no d’una forma organitzada o institucionalitzada, si no en forma de petites cel·lules independents de joves resistents, que entre juguesques i bromes gaudeixen d’una forma de la Festa Major que només ells poden gaudir, pot ser en teniu un al costat  i no ho sabeu.

Publica un comentari

Check out our
i

Apparently we had reached a great height in the atmosphere, for the sky was a dead black, and the stars had ceased to twinkle.