Festa Major — Ajuntament d'Esparreguera

FESTA MAJOR de 1996

Per anToni bolaño

Alguna cosa estava passant, cada cop apareixien més entitats de cultura tradicional popular: la Colla Gegantera (1992), la Colla Castellera (1994) i la Colla Nova de Bastoners (1996-1998). De mica en mica, la participació de les esparreguerines anava creixent. El fenomen era clar: com més entitats es creaven, les persones que les formaven prenien part activa en totes les festes i diades populars. Any rere any més esparreguerines passaven de ser subjectes passius a membres actius i la principal beneficiària era la Festa Major.

A cada any que passava s’escoltaven més comentaris com “Nosaltres aquest any marxarem de vacances després de Festa Major…” o  “Aquest no treballaré per Festa Major...”o  “Em venen unes amigues per Festa Major, una ja va venir l’any passat i ara volen venir totes...”.

En el moment que una festa provoca aquestes accions és senyal que aquesta festa té vida pròpia i que gaudeix de bona salut. Això provoca un gran seguiment i èxit total i també  que les festivitats s’adaptin per  tal de seguir captant més públic. En definitiva, una espiral positiva i això era el que estava succeint, cada d’any se sumaven més participants i més públic i això arrossegava gent de poblacions veïnes i de més enllà.

Un altre aspecte fonamental és la implicació de la seva joventut. Aquest és el gran motor de les festes. Només ells són capaços d’aconseguir els espectacles, diades o balls més espectaculars i amb més èxit. Amb la seva empenta, arrosseguen més jovent, que arrossega més públic i beneficia la Festa. Cal animar i ajudar el jovent, que són el reflex dels adults  i el mirall dels infants.

Per cert, l’any 1996 es va crear la Colla dels Diables… Crec que només es pot afegir: “QUE ENS TORNIN EL DIMARTS DE FESTA MAJOR!!”.

Publica un comentari

Check out our
i

Apparently we had reached a great height in the atmosphere, for the sky was a dead black, and the stars had ceased to twinkle.