MUSICAMÓN AMB LA XINA: SESSIÓ DE CAL·LIGRAFIA XINESA

Dia i hora: 11 de juliol de 2020, a les 11:00
Organitza: Ajuntament d'Esparreguera

Qianqian va néixer i créixer a a Weihai, una petita ciutat de la costa xinesa. Als 5 anys va començar a aprendre Shufa, cal·ligrafia xinesa. Des de llavors s’ha convertit en una part fonamental d’ella. L’any 2019, va començar Mò.ArtShufa, un projecte sobre l’art Shufa.

書法Shufa significa cal·ligrafia xinesa, un art lineal pur que és l’expressió  artística que millor reflexa l’encant de la filosofia oriental i que es caracteritza por l’originalitat i  la riquesa de les seves escriptura i obre les portes a una via d’expressió artística més àmplia.

墨Mò és la pronunciació de tinta xinesa, un dels materials més importants de l’art shufa, amb un complicat procés de fabricació. La barreja amb aigua pot creat tot un món d’art en blanc i negre ric i variat.

Mò.ArtShufa és un projecte sobre l’art Shufa com a expressió artística i també sobre la tipografia xinesa i la cultura oriental. Mostra aquest art tradicional de manera autèntica i el combina amb la cultura popular per a expressar aquest art arcaic de més de 2000 anys d’història d’una manera moderna.

Mò.ArtShufa també tracta d’un estil de vida lent, i proposa deixar de banda la complexitat de la vida i centrar-se en un món minimalista de línies i blanc i negre.

SEGUEIX I COMPARTEIX:

Check out our
i

Apparently we had reached a great height in the atmosphere, for the sky was a dead black, and the stars had ceased to twinkle.